Güncel Haberler

RESMİ: Alba Berlin, Fontecchio ile Anlaştı

Yeni sezon öncesi skorer kısa forveti Giedraitis’i Baskonia’ya kaptıran Alba Berlin, yerini İtalyan forvet ile doldurdu.

Almanya easyCredit BBL‘de şampiyonluğa ulaşan koç Reneses yönetimindeki Alba, bu sezon Reggio Emilia forması ile izlediğimiz Simone Fontecchio ile 3 yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu.

Fontecchio, Alba Berlin tarihindeki ilk İtalyan oyuncu olacak.

24 yaşında olan 2.01 metre boyundaki genç forvet bu sezon Serie A’da 21 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırken 11.0 sayı, %44.3 3sayı, 3.95 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Fontecchio, fizikli ve enerjik bir kanat oyuncusu. Dış şut tehditi de yüksek olan bir kısa forvet. Dribbling üstünden kendi skorunu da yaratabilmesi önemli bir artı ama trafiğe girdiğinde ve teması aldığında verimi düşüyor. Bununla birlikte yeteri kadar faul çizgisine gidemiyor fiziksel oyundan kaçtığı için. Ayrıca şut seçimleri konusunda halen hata oranı daha fazla, bu da verimliliğini düşürüyor.

Tüm bu özellikleri ile birlikte Giedraitis’in yerini tam olarak olmasa da en azından dış şutlar açısından doldurabilecek bir isim. Potansiyeli yüksek ve kumaşı da iyi, koç Reneses’in elinde gelişimini hızlandıracağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …