Güncel Haberler

Dangubic, Partizan’ın Radarında

7DAYS EuroCup‘da yeni sezona da şampiyonluk parolası ile girmek isteyen Partizan, yerli rotasyonunu da güçlendirmek istiyor.

Sırp ekibinin hedefindeki isim, bu sezon Estudiantes forması ile izlediğimiz Nemanja Dangubic.

2.04 metre boyunda olan 27 yaşındaki atletik forvet, bu sezon Liga Endesa’da 23 maçta ortalama 20.1 dakika süre alırken 5.8 sayı, 4.4 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Dangubic, atletik özellikleri ve dış şut tehditi ile bundan 3-4 yıl önce NBA potansiyelli bir forvet olarak kariyerini sürdürüyordu. Ama yaşadığı sakatlıklar ve mental olarak istenen şekilde kendini geliştirememesi sahadaki performansına da yansıdı. Kariyeri sıradan takımlarda oynayarak geçmeye başladı ki bu sezon Estudiantes gibi Liga Endesa’nın vasat takımlarından birinde bile kendisini gösteremedi. Yıldız potansiyeli ile başladığı kariyerinde onun için sadece bir rol oyuncusu diyebiliriz. Partizan’a transferi gerçekleşirse kendi ülkesinde tekrar kendisini bulabileceğini enerjisi, dış şutları ve atletik özellikleri sayesinde ribaundlardaki katkısı ile koç Scepanovic’in bench rotasyonunda değerli parçalardan biri olabileceğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=4jq50B3YMHk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …