Güncel Haberler

Hayes, Olympiakos’un Radarında

Forvet rotasyonuna takviye yapmak isteyen Olympiakos‘un radarında tandık bir isim var.

2018-19 sezonunda ülkemizde Galatasaray forması giymiş olan ve bu sezonu Zalgiris Kaunas‘da tamamlayan Nigel Hayes, BasketInside’ın haberine göre Yunan ekibinin radarına girmiş durumda.

Birleşik Amerikalı forvetin kontratında yeni sezon için bir opsiyon bulunuyor ama bütçede önemli bir düşüşe gdecek olan Litvanya ekibinin onu takımda tutması beklenmiyor.

2.03 metre boyunda olan 25 yaşındaki combo forvet Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 6.3 sayı, 3.5 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile aslında beklentileri pek karşılayamamıştı.

Hayes 2018-19 sezonunda temsilcilerimziden Galatasaray Doğa Sigorta forması ile çaylak sezonunu 7DAYS EuroCup’da tamamlamış ve 50-40-90 şut yüzdelerini yakalarken organizasyonun da en skorer ve en verimli 10 oyuncusu arasında yer almayı başarmıştı. Ancak Euroleague sahnesindeki çaylak sezonunda aynı başarıyı sağlayamadı. Şimdi bir şans daha arıyor ve bana göre bunu hakediyor. Top tekniğinin yanı sıra Hayes, sürati ve şut tehditi ile klasik bir 3 numara özelliklerine sahip olduğu gibi 4 numarada da görev alabilecek fizik ve güce sahip. Bu da onu bir çok koçun sisteminde kullanabileceği potansiyel bir ters eşleşme silahı yapıyor. Ancak istikrar sorunu devam ettiği gibi maçın içinde yaşadığı kopmalar, odaklanma problemleri onun performansını çok düşürdü bir sezon. Mental olarak toparlanması gerekiyor öncelikle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …