Güncel Haberler

RESMİ: Daçka Browne ile Yollarını Ayırdı

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Darüşşafaka Tekfen‘de takımdan ayrılan bir isim daha netleşti.

Bu sezonki performansı ile koç Ernak’dan geçer not alamayan Porto Rikolu skorer Gary Browne ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı.

1.85 metre boyunda olan 27 yaşındaki Browne, ING Basketbol Süper Ligi‘nde 20 maçta ortalama 19.4 dakika süre alırken 7.5 sayı, %33.3 3sayı, 2.1 ribaund, 3.5 asist ve EuroCup’da ise 15 maçta ortalama 23.9 dakika sahada kalırken 10.8 sayı, %39.6 3sayı, 2.9 ribaund, 3.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Browne, aslında bir çok Porto Rikolu guard gibi etkili dış şutlara ve sürati ile potaya yaptığı delici penetrelerle büyük bir skor potansiyeline sahip. Ancak bu sezon hem dış şutları istikrarsızdı hem de genlerinde olan kritik anlarda el yakan topları yüksek yüzde ile kullanma özelliğini ortaya koyamadı. Savunmada da zaman zaman aksadığı anlar olunca açıkçası koç Ernak’dan geçer not alamadı haklı olarak. Onun tecrübesindeki bir guardın yapmaması gereken hatalar yaptı ve bir çok maç takımını basit top kayıpları ya da tercih hataları ile zora soktu. Özetle yolların ayrılması doğru hamle olacak Daçka adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …