Güncel Haberler

Vezenkov’dan Cevap Alamayan Olympiakos, Rotasını Hicks’e Çevirdi

Koç Bartokas’ın takımda kalmasını istediği biri olan Vezenkov’a Olympiakos yeni kontrat teklifinde bulunmuştu ve Bulgar forvetten cevap bekleniyor.

Ancak Yunan ekibi cevabın gelmesinin uzamasından dolayı B planını da belirledi, bu sezon Avtodor forması ile izlediğimiz Isaiah Hicks ile ilgileniyorlar.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki Hicks, bu sezon VTB Ligi sahnesinde 14 maçta ortalama 27.8 dakika süre alırken 12.9 sayı, %30.8 3sayı, 6.7 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Hicks pota altında daha etkili bir silah. Alçak postta bir çok opsiyonu var, özellikle çengel atışları ile etkili oluyor. Sırtı dönük oyundan yüzü dönük oyuna geçerek de rakibini ekarte edebildiği gibi orta mesafe şut tehditi de mevcut. Rakibini sırtına alarak başladığı hücumlarda genelde sonuç olumlu oluyor. Çünkü alçak postta her iki eli ile bitirişler yapabildiği gibi pas dağıtımını da yapabilecek yeteneğe sahip. Diğer taraftan ikili oyunlarda da potaya güçlü devrilen ve hareketli aldığı topları yüksek yüzdeyle skora çevirebilen bir uzun. Dış şutu henüz tehdit olacak seviyede değil ancak orta mesafe şutları ve penetre-pas opsiyonu olması nedeniyle potadan uzaklaştığında da etkisi çok düşmeyen bir 4 numara. Savunmada da hiç fena işler çıkarmadı bu sezon. Çabuk ayakları ve mobil bir uzun olmasının verdiği avantajla ikili oyunlarda rahatlıkla adam değişip kısanın karşısında kalabildiği gibi güçlü fiziği, atletizmi ve zamanlaması sayesinde önemli de bir blok tehditine sahip.

Euroleague seviyesinde elbette bu artıların tamamını göstermesi zor olacak. Yine de mevcut yetenek paketine baktığımızda rahatlıkla risk edilip transfer edilebilecek bir forvet. Ayrıca net olarak belirtmek lazım ki Vezenkov ile çok farklı oyuncular. Hicks, Vezenkov gibi şutuyla yaşayan değil atletik özellikleri ile ön plana çıkan bir forvet.

https://www.youtube.com/watch?v=d9AawU_mwgQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …