Güncel Haberler

Asvel 4 Numara Takviyesi için Howard’ı Düşünüyor

Asvel Villeurbanne aslında transfer hamlelerini en erken tamamlamış Turkish Airlines Euroleague ekibiydi ama Jean-Charles’ın Olympiakos’a transferi sonrası 4 numara için arayışa girdiler.

Hedeflerinde olan isim ise son olarak G-League ekiplerinden Rio Grande takımının formasını giyen Fransız pasaportu bulunan Birleşik Amerikalı forvet William Howard.

2.02 metre boyunda olan 26 yaşındaki forvet, Rio Grande forması ile 21 maçta ortalama 31.4 dakika süre alırken 12.6 sayı, %32.3 3sayı, 5.3 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Howard, düzgün bileklere sahip ve topu yere vurabilen bir forvet. Atletik özellikleri ve çabuk ayakları sayesinde savunmaya da yardımcı oluyor. Özellikle yüksek tempoda ribaundu aldıktan sonra topu yere vurarak tam sahayı geçebiliyor olması büyük avantaj. Yarı saha basketbolunda da set oyunlarında ceza üçlükleri sayesinde savunmaları açabilen, saha yerleşimi açısından takıma deper katan bir silah. Her iki pota altında da fiziksel mücadeleden kaçmaması ve ribaundlara verdiği katkı ile de beklentileri karşılıyor.

Asvel seviye atlaması için uygun bir takım ve iyi katkı vereceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …