Güncel Haberler

Baskonia, Dragic ile Uzatmak İstiyor

İspanya Liga Endesa‘da şampiyonluğa ulaşan ve koç Ivanovic ile yola devam etme kararı alan Kirolbet Baskonia, iç transferde de hamlelere başlıyor.

Sezon ortasında sakatlıklar nedeniyle takıma dahil edilen tecrübeli Sloven kanat oyuncusu Zoran Dragic‘in kontratında opsiyonu kullanarak yeni sezonda da takımda tutmak istiyorlar.

Ulm’da çok iyi bir sezon geçiren ve sakatlığı tamamen atlatıp eski performansına kavuştuğunu gösteren 1.96 metre boyunda olan 31 yaşındaki Sloven oyuncu, Liga Endesa sahnesinde 11 maçta ortalama 16.1 dakika süre alırken 7.1 sayı, 1.4 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Euroleague’de ise 5 maçta ortalama 16.8 dakika süre alıp 7.8 sayı, 2.0 ribaund ile katkı vermişti. Final turnuvasında özellikle yarı finalde ev sahibi Valencia karşısında sergilediği 21 sayı, 4 ribaundluk performans ile de dikkatleri üstüne çekmişti.

Dragic geçirdiği önemli sakatlıkların ardından Ulm’da tam anlamıyla kendini bulmuştu sezonun ilk bölümünde. BBL’de sayı kralı konumunda olan solak kanat oyuncusu, sezon ortasında takviyeye ihtiyaç duyan Baskonia’ya geldi. Elbette istatistiklerine baktığımızda sıradan bir performans sergilemiş gibi görünebilir ama gerek hücumdaki organizasyonlar verdiği destek, gerekse savunmadaki pozisyon bilgisi ve zekası ile yaptığı doğru hamlelerle koç Ivanovic’in genelde benchten getirerek x-faktör katkısı aldığı isim oldu. Yeni sezonda da tecrübesi, zekası ve çok yönlü hücum silahları ile koç Ivanovic’in güvendiği isimlerden biri olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=fLQUut36hz0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …