Güncel Haberler

RESMİ: Jasikevicius, Zalgiris’den Ayrıldı ve Barcelona’ya İmzayı Attı

Tüm Avrupa basketbol camiasının, özellikle Fenerbahçe Beko ile Barcelona‘nın merakla beklediği açıklamalar ardarda geldi.

Öncelikle Zalgiris Kaunas, 2016 yılından beri takımın başantrenörü Sarunas Jasikevicius’a teşekkür ederek yolların ayrıldığını açıkladı.

Resim

Sonrasında ise Barcelona aşağıdaki tweetle beklenen açıklamayı yaptı. 44 yaşındaki Litvanyalı koç her fırsatta aşık olduğunu söylediği şehrin takımı ile 3 yıllık bir anlaşmaya imza attı. Elbette hedefi 2003 yılında oyuncu olarak bu forma ile kazandığı Euroleague şampiyonluğunu bu kez koç olarak Katalan ekibine kazandırabilmek olacak. Açıkçası son yıllarda sürekli yanlış koçlarla çalıştığı için başarısız olan, çok kaliteli kadroları, dolayısıyla milyonları çöpe atan Barça adına çok ama çok doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe Beko, Litvanyalı koçu ikna edebilmek adına 1.6 milyon euro değerinde 2 yıllık iyi de bir kontrat sundu ama Saras’ın kalbindeki Barça aşkı daha ağır bastı diyebiliriz çünkü 1 milyon euro yıllık ücretle 3 yıllık kontrata imza attı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …