Güncel Haberler

Galatasaray 4 Numara İçin Avustralyalı Bir İsmi Gündemine Aldı!

Koç Erdoğan ile prensipte anlaşan ve yakın zamanda resmi açıklamanın yapılması beklenen Galatasaray Doğa Sigorta‘da transfer hareketliliği de başladı.

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edecek olan sarı kırmızılıların 4 numara transferi için gündemindeki isim Nick Kay.

27 yaşında olan 2.06 metre boyundaki Kay, 2019’dan sonra bu sezon da Perth Wildcats forması ile Avustralya NBL şampiyonluğuna ulaşmıştı. 34 maçta ortalama 30.5 dakika süre alırken 15.8 sayı, %49.5 3sayı, 7.9 ribaund, 3.2 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile komple bir performans sergilemişti.

Kay, pandemi sonrası kulübün devam eden kontratında indirime gitmek isteğini olumsuz karşıladı ve serbest kaldı.

Son 2 sezondur NBL’de yılın en iyi beşinin bir parçası olan Avustralyalı forvet, milli takım forması ile 2019 Dünya Kupası’nda da göz dolduran performanslar sergilemişti. 8 maçta ortalama 19.8 dakika sahada kalırken 8.1 sayı, 5.1 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Savaşçı kimliği, çok yönlü oyunu ve özellikle ribaundlardaki katkısı ile her takıma lazım bir forvet olan Kay, kaliteli karakteri ve disiplinli bir oyuncu olmasıyla gittiği her takımda koçların gözdesi de olmayı da başarmış bir isim. Hücumda hem dış şut tehditinin bulunması, hem topu yere vurabilmesi hem de hücum ribaundları ile ikinci şans sayıları çıkarabilmesiyle modern basketbolun 4 numaralı pozisyondan istediği herşeyi vaadedebilen bir forvet. Ayrıca alçak postta fiziksel temastan kaçmaması ve enerjisi onu her iki pota altında da etkili bir silah yapıyor. Özetle Galatasaray, bu transferi tamamlayabilirse bana göre çok değerli bir parça eklemiş olacak. Onun hakkında söyleyebileceğim en önemli eksi kariyerinde ilk kez Okyanusya kıtasına çıkıp Avrupa’ya gelecek olması. Özellikle buradaki sert savunmalar karşısında adaptasyon süreci biraz uzayabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …