Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia, Beklendiği Gibi Koç Ivanovic ile Kontrat Yeniledi

Kirolbet Baskonia, koç Dusko Ivanovic ile beklendiği üzere kontrat yeniledi.

Sezon ortasında Beşiktaş’tan ayrılarak Kirolbet Baskonia’ya gelen ve pandemi arasından sonra özel bir turnuvayla sezona devam eden Liga Endesa’nın finalinde güçlü Barcelona’yı yenerek takımını şampiyonluğa taşıyan Karadağlı koç çok özel bir hikayeye imza atmıştı.

İşte bu özel ve güzel hikayenin ödülünü de İspanyol ekibi ile 2021 yazına kadar geçerli yeni bir kontrat imzalayarak almış oldu.

Karadağlı basketbol adamı koçluk kariyerine 1993 yılında başladıktan sonra 2000-2005 ve 2008-2012 dönemlerinde toplam 9 yıl boyunca çalıştırdığı Baskonia’da kulüp tarihinin en önemli başarılarına imza atan isimlerden biri oldu.

Kariyerinde 3 Liga Endesa şampiyonluğu (2002, 2010, 2020) bulunan Ivanovic, İspanya Kral Kupası’nın ise 4 kere (2002, 2004, 2007, 2009) kazanılmasına liderlik etmişti.

Bünyesinde çok önemli yıldızları da barından bir çok kez Euroleague şampiyonluğuna da yaklaşan Bask ekibinde akılda kalan başlıca isimler; Luis Scola, Anders Nocioni, Pablo Prigioni, Saulius Strombergas olarak sayılabilir.

62 yaşındaki tecrübeli teknik adam 2018-19 sezonunda göreve başladığı Beşiktaş’ın da kısıtlı bir bütçeyle ING Basketbol Süper Ligi’nde play-off’larda mücadele etmesini sağlamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …