Güncel Haberler

RESMİ: Barcelona’da Koç Pesic ile Yollar Ayrıldı Beklendiği Gibi

İspanya Liga Endesa final maçında Kirolbet Baskonia’ya kaybederek şampiyon olamayan Barcelona‘da beklendiği gibi koç Svetislav Pesic ile yollar ayrıldı.

70 yaşındaki Sırp koçun yeni sezonda devam eden kontratı olmasına rağmen İspanyol kulübü ile anlaşarak yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan açıklamada kendisine emekleri için teşekkür edildi ve kariyerinde iyi şanslar dilendi.

Bu gelişmenin ardından takımın başına büyük olasılıkla Jasikevicus’un getirilmesi bekleniyor.

Kulüpteki ikinci dönemi 2.5 yıl sürdü. Şubat 2018’de göreve başlayan tecrübeli koç 2018 ve 2019 yıllarında Copa Del Rey’i kazanma başarısı göstermişti.

Euroleague sahnesinde geçen sezon play-off oynayıp temsilcimiz Anadolu Efes’e elenmişlerdi, bu sezon ise 22 galibiyet, 6 mağlubiyetle iyi durumdaydılar sezon askıya alınana kadar.

Tecrübeli koçu veda açıklamasını şu şekilde yaptı:

Liga Endesa’da Valencia’da oynadığımız final turnuvasından önce yönetimle görüşerek artık benim son sezonumu geride bıraktığım konusunda karar aldık. Burada kulübe verebileceklerimi verdim ve artık görevi başkasına devretme zamanımın geldi.

Görev aldığım süre boyunca ortaya koyduklarımdan ve oyuncularımın gösterdiği performansdan gurur duyuyorum, her zaman Barça’nın hizmetinde olacağım.

Ayrıca tüm taraftarlara ve yönetime verdikleri destek için teşekkür ediyorum, Barça’ya da tüm platformalarda başarılar diliyorum.

Barcelona Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …