Güncel Haberler

Ali Koç, Obradovic ile Yapılan Görüşmeler ve Yeni Sezon Planlarına Dair Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Habertürk’e katıldığı programda basketbol şubesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Koç Obradovic ile yapılan görüşmeler ve ayrılık sürecinin detayları artı Fenerbahçe Beko‘nun yeni sezon planlarıyla ilgili önemli ifadeler kullandı.

İşte başkanın Fenerbahçe Beko ile ilgili yaptığı açıklamalardan satır başları:

  • Obradovic, Fenerbahçe için kalbi atan herkesin gönlünde taht kurmuş bir lider. Fenerbahçe’de basketbol seviyesini yükseltmiş bir efsanedir. Çok da iyi bir Fenerbahçeli.
  • Obradovic’e mobing yaptığımız, gitmesini istediğimiz iddiaları tamamen yalan. Böyle bir sembolü göndermeyi hangi kulüp başkanı ister? Başından beri kalmasını istedik.
  • Basketbol Obradovic’e anahtar teslim bir şubedir. Sezon içinde birkaç kez sözleşmeyi uzatmak istedik, o sezon sonuna bırakalım dedi. Kötü bir mağlubiyetten sonra istifasını verdi, biz de ona ‘Vazgeçmemeyi sen öğrettin’ dedik ve kalmasını sağladık. Her zaman ‘Hocamız istediği kadar kalır’ dedik.
  • Bazen işler istediğimiz gibi gitmeyebiliyor ama biz planlarımızı hep hocamızın kalacağı düşüncesiyle yaptık. Pandemi araya girdi, ülkesine gitti, döndükten sonra 3-4 görüşme yaptık. Bütçeyi 30’dan 20 milyon euroya çekebileceğimizi söyledik, o da kabul etti. Daha sonra ailesine sorması gerektiğini söyledi. Olumsuz yanıt gelince üzüldük. Ayrılıyor olması bazılarını çok sevindirdi.
  • Ödeme sorunu ilk kez yaşanmıyor, ilk geldiğimizde de maaşlar 3-4 aydır ödenmemişti.
  • Kararını iletince saygı duymaktan başka bir şey elimizden gelmedi. Açıklamasını gece yaptığımız için de eleştiriye uğradık.
  • 20 milyon euro ile de iyi bir takım kurabileceğimizi düşünüyoruz. Gherardini de yoğun şekilde çalışıyor. Jasikevicius olur, başkası olur ama iyi bir koç olacak. Final Four hedefiyle yola çıkacağız.
  • Keşke basketbolda altyapıdan gelen oyuncular olsa…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …