Güncel Haberler

Datome’nin Fenerbahçe’den Ayrılığı Kesinleşti!

Koç Obradovic’in ayrılmasının ardından Fenerbahçe Beko‘da beklenen diğer ayrılıklar da birbir netleşmeye başladı.

Adı uzun süredir Olimpia Milano ile anılan İtalyan forvet Gigi Datome, Sportando’nun haberine göre final kararını verdi ve 5 yıldan sonra Fenerbahçe Beko‘dan ayrılarak kariyerine ülkesinde devam edecek.

Tecrübeli oyuncu yönetim ile devam eden kontratından çıkabilmek için masaya oturdu ve bir kaç gün sonra serbest kalarak İtalyan ekibi ile 2+1 yıllık kontrata imza atması bekleniyor.

Datome hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

2.03 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli forvet, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague’de 28 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 8.3 sayı, %43.1 3sayı, 3.4 ribaund, 1.3 asist ve BSL’de ise 6 maçta ortalama 20.3 dakika süre alırken 8.2 sayı, %52.6 3sayı, 3.0 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

İtalyan forvet sarı lacivertlilerle geçirdiği 5 sezon boyunca, üçer kez BSL şampiyonluğu ve Türkiye Kupası şampiyonluğu, 2 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu ve 1 kez de Euroleague şampiyonluğu yaşamıştı. Bireysel anlamda ise 2016 BSL Final MVP’si, 2017 Cumhurbaşkanlığ Kupası MVP’si, 2018 Türkiye All-Star ve 2019 ile 2020 yıllarında Türkiye Kupası MVP’si başarılarını elde etmişti.

https://youtu.be/tGN3y8oyqqw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …