Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’a MVP Skorer!

Yeni sezonda ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan Frutti Extra Bursaspor, yeni skorerini ABD’de de buldu.

Son olarak G-League takımlarından Canton Charge forması giyen Malik Newman, yeni sezonda Bursaspor’un başarısı için ter dökecek.

1.91 metre boyunda olan 23 yaşındaki Newman, G-League’de 39 maçta ortalama 30.2 dakika sahada kalırken 16.1 sayı, %32.9 3sayı, 3.5 ribaund, 4.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

U17 Dünya Şampiyonasında, şampiyon olan ABD Milli takımıyla turnuvanın MVP’si seçilen Newman, 2018 yılında Kansas’la NCAA şampiyonluğu da yaşamıştı.

Etkili dış şutları ve tam sahadaki performansı ile öne çıkan bir skorer. Özellikle yakala at yani ceza şutlarında çok başarılı bir isim, perdelerden çıkarak gönderdiği kritik üçlükler için de geçerli bu durum elbette. Diğer taraftan doğal bir oyun kurucu olmamasına rağmen top kontrolü iyi olan ve takımının organize olmasına destek veren, ikili oyunları yönetebilen bir guard. Güçlü fiziği ve atletik özellikleri ile penetrelerini de yüzdeli bitirebilen bir skorer. Bir diğer önemli özelliği de savunma ribaundlarında takıma verdiği katkı ve bu sayede tempoyu yukarı çekme konusunda öncülük etmesi. Günümüz basketbolunda bir guardın ribaundu alarak takımını hücuma çıkarabilmesi çok değerli. Savunma konusunda da kendisini geliştirdi son yıllarda ve fiziksel özelliklerini, atletizmini, çabukluğunu bu alanda da kullanabileceğini gösterdi.

En önemli eksisi elbette tecrübesi olacak, genç yaşında ilk kez Avrupa deneyimi yaşayacak. Bunun dışında şut seçimleri konusunda halen ilerlemesi gereken çok yol var, özellikle tempoyu arttıracam diye zaman zaman 1-3 hücum etmeye kalktığı anlar bile oluyor ya da set hücumlarında rakibin çember savunucularından uzak kalabilmek adına zorlama orta mesafeler kullanabiliyor. Kansas dönemi çok önemli olgunluk kazandırmış olsa da halen soğuk kanlılığını korumayı ve seçimlerini daha doğru yapmayı öğrenmesi gerekiyor.

Özetle Bursa, kumaşı çok kaliteli olan, yüksek potansiyelli bir skorer kattı bünyesine. Koç Açık’ın mentörlüğünde, ateşli Bursa seyircisinin desteğiyle Avrupa basketboluna çabuk alışarak önemli bir skorere dönüşebileceğini düşünüyorum. Tıpkı Freeman gibi onu da bir sonraki sezonda Euroleague sahnesinde görürsek hiç şaşırmam.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …