Güncel Haberler

ÖZEL: Anadolu Efes, Taylor’ın Durumunu Yakından Takip Ediyor!

Yeni sezon için kadro yapılanmasına henüz başlamayan Anadolu Efes‘te gündeme yeni bir isim geldi kısa forvet pozisyonu için.

Anderson’dan istediği verimi alamayan koç Ataman, münkünse onun yerine bir transfer yapmayı istiyor. Daha önce iki önemli isimle ilgilenmişlerdi; Hilliard CSKA’da kalırken Broekhoff ise NBA’in 2019-20 sezonuna geri dönüş sürecinde 76ers ile anlaştı. Dolayısıyla Anadolu Efes yeni bir isim arayışına girdi.

Lacivert beyazlılar, Real Madrid ile yollarını ayırması gündeme gelen İsveç pasaportlu tecrübeli kısa forvet Jeffery Taylor‘ın durumunu yakından takip ediyorlar. Taylor’ın halihazırda 2022 yazına kadar İspanyol ekibi ile kontratı var ama yönetim onun kontratından çıkmak için görüşmelere başlayacak İspanyol medyasına göre.

2.01 metre boyunda olan 31 yaşındaki İsveç pasaportlu Taylor, 2015 yılından beri formasını terlettiği Real’de bu sezon Liga Endesa’da 21 maçta ortalama 16.1 dakika süre alırken 4.9 sayı, 1.5 ribaund ve Euroleague’de ise 24 maçta ortalama 18.0 dakika sahada kalırken 4.8 sayı, 2.1 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti. Savunmada halen önemli bir silah olsa da hücumda takımını adeta 4 kişi bırakmaya başlayan Taylor, dış şutlardaki istikrarsızlığı ile yarı saha hücumlarında da faydası oldukça düşen bir isim oldu. Aldığı önemli dakikalara rağmen bu kadar az skor üretmesiyle beraber artık Real sisteminde yer alması zor görünüyor. Anadolu Efes’te ise ceza şütlarındaki katkısı ve savunmadaki enerjisi artı tecrübesiyle iyi bir bench oyuncusu olabileceğini, Anderson’dan daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ama elbette öncelikli olarak Broekhoff sonra da Hilliard’ın onun yerine tercih ederdim…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …