Güncel Haberler

Partizan, Marble ile İlgileniyor

Yeni sezona yeni koçu Scepanovic ile hazırlanması beklenen Partizan, transfer hamlelerini netleştirmeye başladı.

7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek Sırp ekibinin kanat rotasyonuna eklemek istediği isim son olarak Virtus Bologna forması ile izlediğimiz Devyn Marble.

1.98 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı kısa forvet, Serie A’da sadece 1 maça çıkarken 10.0 sayı, 5.0 ribaund, 2.0 asist ve EuroCup sahnesinde ise 3 maçta ortalama 16.0 dakika süre alırken 5.0 sayı, 4.0 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Marble, ABD’den Avrupa’ya gelen önemli potansiyellerden biriydi geçtiğimiz yıllarda. Ama gerek geçirdiği sakatlıklar gerekse yaşadığı uyum problemleri onu beklentilerin altında tuttu. Aslında önemli özelliklere sahip. Öncelikle 1’den 3 numaraya kadar tüm pozisyonları savunabiliyor, uzun kolları ve çabuk ayakları ile rakiplerin en önemli skorerlerini tutabiliyor. Enerjisi ve savaşçı kimliği ile takıma katkı veren bir isim. Diğer taraftan gününde olduğu zaman, ritmini bulduğunda ve doğru seçimler yaptığında hem dış şutları hem de akıllı penetreleri ile önemli bir skor opsiyonu. Ama asıl etkili olduğu konu topsuz katlar ve perde çıkışı sonrası ürettiği sayılar. Ayrıca tam saha basketbolunda da atletizmi ile değerli bir parça. Tüm bunların yanında kaliteli karakteri ile koçların yönetmeyi çok sevdiği, verilen her görevi yapan ve ayırt etmeden kabul eden tam bir takım oyuncusu. En az hatayla oynamaya çalışan, pas özellikleri de bulunan, bencil olmayan bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …