Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko’da Jasikevicius’un Alternatifi Belirlendi!

Fenerbahçe Beko‘nun koç Obradovic’den sonraki ana hedefinin Jasikevicius olduğu biliniyor.

B planı olarak İtalyan koç Trinchieri düşünülmüş ancak koçun beklemek istememesi ve Bayern Munich ile anlaşması bu çalışmayı boşa çıkarmıştı.

Nova.rs’nin son haberine göre Fenerbahçe Beko‘nun B planı olarak belirlediği yeni isim bir diğer İtalyan koç Sergio Scariolo. Tecrübeli koç halihazırda İspanya Millli Takımı’nı çalıştırıyor ve aynı zamanda NBA takımlarından Toronto Raptors’da asistan koçluk görevine devam ediyor.

59 yaşındaki Scariolo, Avrupa’da son olarak 2013-14 sezonunda o zamanki adıyla Laboral Kutxa’yı (Kirolbet Baskonia) çalıştırmıştı. 2015’den bu yana İspanya milli takımını çalıştırıyor ve 2018’den beri de Raptors’daki görevine devam ediyor.

İtalyan koçun İspanya ile elde ettiği madalyaları ve kupaları burada yazmanın bir anlamı yok ama unutmamak lazım ki İspanya’nın oyuncu havuzu uzun yıllardır Avrupa’nın en kalitelisi, en genişi zaten. Dolayısıyla burada Scariolo’ya bu yıldızları yönetmek, onlara liderlik etmek kalıyor. Ayrıca tam 6 yıldır Avrupa’da kulüp çalıştırmıyor ve son yıllarda genelde ABD’de bulunduğu için de Avrupa basketbolundan epey uzak kalmış durumda. Bu durumda sıralama yapmak gerekirse Jasikevicius ve Trinchieri’den sonra üçüncü sıraya koyarım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …