Güncel Haberler

ÖZEL: Fenerbahçe, Forvet Rotasyonu İçin Alternatifini Belirledi!

Koç Obradovic’in takımdan ayrılmasıyla domino etkisiyle bir çok ayrılığın da devamında gelmesi bekleniyor. Ancak Fenerbahçe Beko adına güzel bir gelişme yaşandı ve GM Gherardini ile 2 yıllık yeni bir kontrat imzalandı.

Bu gelişme üzerine haber beklenen Jasikevicius’un durumu hakkında da olumlu gelişmeler yaşanabileceğini biliniyor.

Diğer taraftan takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri de İtalyan forvet Datome, sarı lacivertlilerle kontrat çıkışı konusunda anlaşarak Milano ile imzalaması bekleniyor. Ayrıca kontratı sona eren Kalinic’in de Maccabi Tel Aviv ile anlaşmaya yakın olduğunu biliyoruz.

Fenerbahçe Beko da forvet rotasyonunda ortaya çıkan bu boşluğu doldurabilmek adına Gherardini liderliğinde çalışmalara başladı ve en önemli adaylarından birinin de Zalgiris Kaunas‘dan ayrılması beklenen Edgaras Ulanovas olduğu kaynaklardan gelen haberler arasında.

Tecrübeli forvet ile ligler askıya alındıktan sonra Real Madrid, Panathinaikos, Zenit ve Olimpia Milano ilgilenmiş ancak bir aşama kaydedilmemişti.

1.99 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli 3 numara, sezon askıya alınana kadar Zalgiris forması ile 28 Euorleague maçında ortalama 26 dakika süre almış ve 8.3 sayı, %36.8 3sayı, 3.3 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

3 numarada oynamasına rağmen alçak posttan skor üretebilmesi ve oyun kurabilmesi onu çok değerli bir parça yapıyor. Ayrıca savunmada da güçlü fizği ve yatay çabukluğu ile 1 numaradan 4 numaraya kadar tüm pozisyonların karşısında durabilmesi gibi çok önemli bir artısı daha var. Euroleague sahnesindeki her takımın her koçun isteyebileceği çok değerli bir tamamlayıcı parça ki bu sezon dış şut yüzdesini de arttırması onu hücumda bir kademe daha değerlendirmiş durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …