Güncel Haberler

Kızıl Yıldız da Pangos Yarışına Girdi

İspanya Liga Endesa’da devam eden final turnuvasının ardından Barcelona‘dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Kevin Pangos‘un talipleri arasına Kızıl Yıldız da eklendi.

Tecrübeli guard ile neredeyse Euroleague takımlarının yarısı ilgileniyorlar. Ama özellikle Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos ve Valencia’nın adı sıkça telafuz ediliyor. Bayern Munich ve Zalgiris Kaunas da Kanadalı guard ile ilgilenen diğer takımlar.

1.86 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu 2 sezon önce Zalgiris ile nefis bir sezon geçirmiş ve Litvanya temsilcisini Final Four’a taşımıştı. Barça kariyerinde ise pek beklentileri karşılayamadı. Bu sezon Euroleague sahnesinde hiç forma giyemedi sakatlığı nedeniyle. Ancak liglerin askıya alınmasından önce iyileştiği ve rehabilitasyon sürecini de olumlu geçirdiğini, iyileştiğini biliyoruz. Geçtiğimiz sezon ise Barça forması ile 35 maçta 7.0 sayı, 1.1 ribaund, 3.2 asist gibi sıradan istatistikler tutturabilmişti.

2017-18 sezonundaki başarılı Zalgiris günlerinden sonra İspanya ona pek yaramadı. Ancak kendisi adına kayıp niteliğinde geçen bu sezona rağmen Euroleague takımları ondaki potansiyelin halen yüksek olduğunu düşünüyor. Haksız da değiller bu konuda. Verdiği uzun aranın ardından elbette adaptasyon süreci zaman alacaktır ama tam olarak toparlandığında saha görüşü, kendi skorunu yaratabilmesi, zekası ve ikili oyunları çok iyi şekilde organize edebilmesi ile bir çok Euroleague takımında back-up guard olarak rahatlıkla görev alabilecek seviyede.

https://youtu.be/tnrjyPfmYNU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …