Güncel Haberler

Zenit, Marinkovic ile İlgileniyor

Yeni sezonda tekrar Turkish Airlines Euroleague sahnesinde mücadele edecek olan Zenit, guard rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Rus ekibinin 2 numara için düşündüğü isimlerden biri, Valencia forması ile izlediğimiz Vanja Marinkovic.

1.98 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç şutör, çaylak sezonunda Euroleague sahnesinde 26 maçta ortalama 15.0 dakika süre alırken 6.6 sayı, 1.1 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Liga Endesa sahnesinde ise devam eden final turnuvası dahil 19 maçta ortalama 12.6 dakika süre alırken 6.1 sayı istatistikleri ile katkı vermişti.

Yarasalar genç oyuncu ile 2+1 yıllık kontrat imzaladılar ve ondan beklentileri yüksek. Ancak ilk sezonda bu beklentileri pek karşılayamadığını da biliyoruz. Bu nedenle de yeni sezon için onun yerini daha tecrübeli bir isimle doldurmak istiyorlar. Aslında etkili ceza şutları ve hücumdaki önemli yetenekleri ile değerli bir silah. Ancak hem savunmada hem de hücumda toplu oyunda kendisini henüz yeteri kadar geliştiremedi. Zenit’te daha fazla süre bulabileceğini, gelişimini daha hızlı sürdüreceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …