Güncel Haberler

Westermann, Maccabi ve Baskonia’nın Radarında

Koç Obradovic’in takımdan ayrılmasıyla yeniden yapılanma sürecine girecek olan Fenerbahçe Beko‘nun, bir çok yabancı oyuncusu ile yola devam etmemesi bekleniyor.

Bu isimlerden biri de takım olarak kötü oynadıkları bir sezon da bireysel olarak da beklentilerin altında kalan Leo Westermann. Fransız guardın önümüzdeki yaza kadar geçerli kontratı var ama yönetimle anlaşarak yollarını ayırması bekleniyor.

Liglerin askıya alınmasıyla beraber adı Asvel ile de anılan Westermann ile şuan için ciddi şekilde ilgilenen iki ekip var; Maccabi Tel Aviv ile Kirolbet Baskonia.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki Westermann, BSL’de 15 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken 7.7 sayı, 2.1 ribaund, 4.3 asist ve Euroleague’de ise 22 maçta ortalama 11.4 dakika sahada kalırken 3.8 sayı, 1.6 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Koç Jasikevicius’un tedrisatından geçmiş olan ve bir oyuncu için sahip olduğu güçlü fiziği ile dikkat çeken Westermann, beklentileri karşılayamadı bu sezon. Her ne kadar bir kaç maçta yüksek yüzdeli üçlükleri ile Fenerbahçe’ye ilaç olsa da bu performansları saman alevi misali bir sonraki maç söndü gitti. Şimdi kariyerinde yeni bir sayfa açması gerekiyor ve CSKA, Fenerbahçe gibi zirveye oynayan takımlardan sonra artık play-off kovalayan orta seviyeli takımlarda kendisini gösterip kariyerini yukarı çekmesi gerekiyor. Savunmada fiziksel avantajını iyi kullanan ve aslında hücumda bir organizatör olarak da bitirici olarak da katkı verebilen Westermann, kağıt üstündeki kalitesini, mevcutta sahip olduğu yetenekleri bir türlü sahaya yansıtamadı son sezonlarda. Maccabi ya da Baskonia onun için çok ama çok kıymetli bir fırsat olacaktır.

https://youtu.be/ShO8GS4wR3U

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …