Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe’nin Jasikevicius’a Sunduğu Teklifin Detayları Belli Oldu!

Fenerbahçe Beko yönetimi, koç Obradovic ile yolların ayrılmasının ardından yeni koç arayışlarına başladı.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere Fenerbahçe Beko‘nun listesinin başında yer alan isim Litvanyalı koç Sarunas Jasikevicius.

Koç Obradovic de eski öğrencisinin Fenerbahçe ile yaptığı görüşmelerde olumlu bir katkı sağlıyor şuana kadar gelen haberlere göre. Fenerbahçe taraftarının da koç Obradovic’den sonra takımın başında görmek istediği ilk isim Saras, bu nedenle de yönetim Litvanyalı koç konusunda ısrarcı.

Litvanya kaynaklı LRT.lt’nin haberine göre koç Obradovic, arasının çok iyi olduğu eski öğrencisi ile görüşmelerde Fenerbahçe tarafından olumlu geri bildirimlerde bulunup kulübe yardım ediyor. Aynı haberde sarı lacivertlilerin Litvanyalı koça yaptığı teklifin detayları da belirtildi.

İşte Fenerbahçe’nin Jasikevicius’a yaptığı teklifin detayları:

Fenerbahçe yönetiminin Saras’a yaptığı teklif yıllık 1.5 milyon Euro değerinde. Litvanyalı çalıştırıcının bu sezon Zalgiris Kaunas‘dan aldığı ücret ise 850 bin Euro olarak belirtilmiş haberde.

Diğer taraftan Fenerbahçe Beko’nun yeni sezonda bütçesinin 22-24 milyon Euro seviyelerine düşmesi bekleniyor ki bu bütçenin Zalgiris’in hali hazırda sahip olduğu oyuncu bütçesinden 2 kat daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Barcelona Faktörü Koçun Kafasını Karıştırıyor

Litvanyalı koçun Barcelona şehrine olan aşkı biliniyor ve daha önce de İspanyol ekibi ile bir kaç kez yakınlaşıp anlaşma noktasına geldikleri, son anda çıkan pürüzler nedeniyle imzaların atılamadığı da biliniyor. Zaten bu yaz için de yine Jasikevicius ve Barcelona iddiaları Avrupa basınında sürekli yer bulmuştu.

Burada belirleyici konu elbette Sırp koç Pesic’in Barça’daki durumu olacak. Hali hazırda devam eden İspanya Liga Endesa final turnuvasında yarı final biletini kapan ve ezeli rakibi Real Madrid’in gruptan çıkamama ihtimalinin artmasına bağlantılı olarak da şampiyonluk şansı artan Katalan ekibinin kararını turnuva sonunda vermesi bekleniyor. İspanyol medyasına göre şampiyonluk gelmesi durumunda Pesic’in takımda kalma ihtimali hayli yüksek, bu da Jasikevicius’un Fenerbahçe’ye imza atmasını kolaylaştıracaktır. Turnuva Haziran sonunda tamamlanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …