Güncel Haberler

Kızıl Yıldız Yerli Rotasyonunu Nedovic ve Simonovic ile Güçlendirmek İstiyor

Koç Obradovic liderliğinde yeniden yapılanmaya başlayan Kızıl Yıldız, yabancı oyuncularını değiştirirken yerli rotasyonunu da tecrübeli isimlerle güçlendirmeye hazırlanıyor.

Sırp ekibinin hedefindeki isimler Olimpia Milano‘dan ayrılarak serbest kalan Nemanja Nedovic ve Cedevita Olimpija ile yeni kontrat imzalamayan Marko Simonovic.

1.91 metre boyunda olan 28 yaşındaki Nedovic, sezon askıya alınana kadar Serie A’da 10 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken, 12.2 sayı, %36.5 3sayı, 2.7 ribaund, 2.6 asist ve Euroleague sahnesinde ise 17 maçta 16.1 dakika sahada kalırken 7.9 sayı, %34.3 3sayı, 1.2 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Tecrübeli guad hakkındaki yorumlarımı sizlerle aşağıdaki yazımda paylaşmıştım:

2.03 metre boyunda olan 33 yaşındaki Simonovic, Cedevita ile EuroCup sahnesinde 10 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 10.2 sayı, %50.0 3sayı, 3.9 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. İlerleyen yaşıyla artık bacakları ağırlaşmış olsa da halen yüksek yüzdeli dış şutları ile etkili bir ceza atıcısı. Euroleague sahnesinde görev adamı olarak, benchten getireceği 3 sayı katkısı ile değer katabilir Kızıl Yıldız’a.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …