Güncel Haberler

FLAŞ: Khimki ile Shved Yola Devam Ediyorlar!

Rus yıldız Alexey Shved‘in kontratı bildiğiniz üzere sona ermişti ve resmi olarak serbestti. Gerek NBA ekipleriyle gerekse Euroleague’de zirveye oynayan takımlarla görüşmeler yaptı. Ancak sonuçta takımı Khimki ile yola devam etmeye karar verdi.

NBA’de transfer döneminin 18 Ekim’de başlayacak olması ve CSKA ile Real Madrid gibi ekiplerin bütçelerinde yer bulunmaması nedeniyle Shved, Khimki ile devam etme kararını verdi.

Taraflar 3 yıllık yeni bir kontrat konusunda anlaşmaya vardılar ve yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Böylelikle Shved bu yeni kontratını doldurması durumunda Rus ekibi ile üst üste 8. sezonunu tamamlamış olacak.

1.98 metre boyunda olan 31 yaşındaki Rus yıldız bu sezon Euroleague sahnesinde 21.4 sayı, 2.7 ribaund, 6.2 asist ile mücadele etti ve kariyerinin en verimli, en olgun dönemini geçirdi. Müthiş bir skorer olmasının yanı sıra pasları ile artık takım arkadaşlarının, özellikle uzunların da performansını arttıran bir guard olarak dikkat çekiyor. 31 yaşındaki Shved’i umarım yeni sezonda şampiyonluğa oynayan bir Euroleague takımında izleme fırsatı buluruz çünkü artık mental olarak da bu tarz bir yapıda süre alıp takımını şampiyonluğa taşıyabilecek seviyeye gelmiş durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …