Güncel Haberler

RESMİ: Zenit İlk Transferini Zakharov ile Yaptı

Yeni sezonda da Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Zenit, ilk transferini gerçekleştirdi.

Bu sezon Enisey forması ile izlediğimiz ve iyi bir performans sergileyen Denis Zakharov ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar. Rus oyuncu yeni sezonda ilk kez Euroleague sahnesinde yer alacak.

1.92 metre boyunda olan 27 yaşındaki guard sezon askıya alınana kadar VTB Ligi’nde 18 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 11.8 sayı, %32.9 3sayı, 2.4 ribaund, 2.1 asist ve FIBA Europe Cup sahnesinde ise 12 maçta ortalama 23.9 dakika süre alırken 11.3 sayı, %38.2 3sayı, 2.3 ribaund, 2.6 asist istatistikleri ile mücadele etti.

Zakharov transfer sonrasında yaptığı açıklamada bu transferin kariyerindeki en büyük hamle olduğunu belirtirken Euroleague gibi üst seviyede bir organizasyonda, hedefleri olan bir takımda forma giymenin kendisi için çok iyi olacağını belirtti.

Daha önce Lokomotiv Kuban ve Nizhny Novgorod’da da forma giyen Zakharov, son 3 sezondur Enisey forması ile kariyerine devam ediyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …