Güncel Haberler

RESMİ: Le Mans, Bamforth’u Kaptı!

Fransa JeepElite Pro A‘da bu sezon beklentilerin altında kalan ve yeni sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Le Mans, önemli bir hamleye imza attı.

Son olarak Buducnost forması ile izlediğimiz Kosova pasaportu da bulunan Birleşik Amerikalı keskin nişancı Scott Bamforth ile önümüzdeki sezon için anlaştılar.

1.88 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli guard, sezon iptal olana kadar Adriyatik Ligi’nde 19 maçta ortalama 20.2 dakika süre alırken 8.9 sayı, %37.7 3sayı, 2.3 ribaund, 2.0 asist ve EuroCup sahnesinde ise 10 maçta ortalama 25.7 dakika süre alırken 13.1 sayı, %35.0 3sayı, 3.2 ribaund, 2.3 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Daha önce Sassari forması ile ne kadar önemli bir hücum silahı olduğunu göstermişti Bamforth, ancak büyük beklentilerle geldiği Buducnost’da tam olarak istenileni veremedi. Dış şutları ile yaşayan bir guard olmasının yanı sıra bir organizatörden çok bir bitirici. Ancak 2 numara için fiziği sorun yaratabiliyor özellikle EuroCup gibi üst düzey organizasyonlarda. Hem savunmada hem de hücumda bunun dezavantajlarını yaşadığını gördük defalarca. Bu nedenle Le Mans’a transfer olması onun için daha doğru bir hamle oldu. Fransa’da orta sıraları hedefleyen ve yeni sezonda büyük olasılıkla Avrupa sahnesinde yer almayacak bir takımda dış şutları ile takımın skor yüküne katkı vereceğini düşünüyorum. Diğer taraftan Euroleague ekiplerimiz haricindeki diğer takımlarımı adına da KAÇAN BALIK olduğu kanaatindeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Blois Karşısında Yettiği Kadar Oynadı

Fransa Betclic ELITE Pro A mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk ettiği ADA Blois karşısında yettiği …