Güncel Haberler

Kızıl Yıldız, Obradovic’in Eski Öğrencisi ile İlgileniyor

Koç Obradovic’i göreve getiren ve yeni sezon öncesi tekrar yapılanmaya gidecek olan Kızıl Yıldız, oyun kurucu pozisyonu için Sırp koçun eski öğrencilerinden birini düşünüyor.

Bu sezon AS Monaco forması ile koç Obradovic yönetiminde iyi işlere imza atan Bulgar pasaportlu Dee Bost, Sırp ekibinin listesinde olan isimlerden biri.

1.88 metre boyunda olan 30 yaşındaki oyun kurucu, bu sezon iptal olana kadar Pro A’da 25 maçta ortalama 26.8 dakika süre alırken 12.8 sayı, %42.0 3sayı, 3.4 ribaund, 4.4 asist, 1.4 top çalma ve EuroCup’da ise 16 maçta ortalama 28.6 dakika sahada kalırken 11.2 sayı, %27.3 3sayı, 4.3 ribaund, 4.3 asist, 1.6 top çalma ile katkı vermişti.

Aynı zamanda Bulgaristan milli takımının da formasını giyen Bost, sürati, deliciliği ve açık alandaki etkinliği ile ön plana çıkan bir guard. Artan tecrübesi ile son yıllarda organizasyon ve pas becerisini de geliştirdi. İşin savunmada tarafında da tam koç Obradovic’in istediği gibi rakip guardlar üstünde baskı kuran ve elleri çabuk bir guard. Ancak halen dış şutlarda istikrarsız olması onu bana göre Euroleague seviyesinden uzak tutuyor. Evet tecrübesi ve oyununun iki alanında da sergilediği enerji artı savaşçı kimliği ile değer katabilir ana Euroleague seviyesinde ana guard olabilecek seviyede değil, özellikle şutları bu kadar güvenilmezken. Zaten daha önce Khimki ve Zalgiris ile Euroleague sahnesinde yer almış ama iki macerası da iyi geçmemişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …