Güncel Haberler

Virtus Bologna, Jaleen Smith’e Teklifini İletti

Yeni sezonda 7DAYS EuroCup şampiyonluğu isteyen Virtus Bologna, guard rotasyonuna takviye yapma peşinde.

İtalyan devinin bu sezon Ludwigsburg ile adından sıkça söz ettiren Jaleen Smith‘e 2 yıllık teklif yaptığını Sportando açıkladı.

1.93 metre boyunda olan 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, sezon askıya alınana kadar BBL’de 26 maçta ortalama 29.1 dakika süre alırken 10.8 sayı, %34.3 3sayı, 3.7 ribaund, 2.2 asist ve 1.5 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. Devam eden final turnuvasında da çeyrek final 2. maçında Bayern karşısında sergilediği 18 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalmalık performansla tekrar dikkatleri üstüne çekmişti.

Profesyonel kariyerine Almanya ikinci ligi Pro A’da Heidelberg’de başlayan Smith, Ludwigsburg’un son yıllarda sürekli yaptığı gibi Avrupa piyasasına sunduğu değerli yeteneklerden biri. Hem dribbling üstü hem de ceza atışlarında yay gerisinden etkili bir silah olan Smith, aynı zamanda çabuk ilk adımı ve güçlü fiziği ile delici bir guard. Savunmada da her iki guard pozisyonunun karşısında kalabilen, rakiplerini askı altına alabilen bir oyuncu. Bir yıldız değil ama sahada herşeyi yapabiliyor, potansiyeli yüksek ve EuroCup seviyesinde de bu çok yönlü oyunuyla Bologna’ya değer katacağını düşünüyorum. Elbette bizim EuroCup ve Şampiyonlar Ligi temsilcilerimiz için de KAÇAN BALIK olur eğre İtalyan ekibi bu transferi tamamlarsa.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …