Güncel Haberler

Euroleague, Panathinaikos’un 2020-21 Sezonunda Organizasyonda Yer Alacağını Açıkladı!

Turkish Airlines Euroleague yönetim kurulu 22 Haziran Pazartesi günü yaptığı toplantıda, Panathinaikos‘un organiasyondan ayrılma isteğini de değerlendirdi ve bir karara vardı.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Panathinaikos yönetimi, lig yönetimine resmi bir mektup göndererek organizasyondaki hisselerini devredip ayrılmak istediğini açıklamıştı.

Euroleague yönetim kurulu toplantısında Yeşiller’in hisse satışı talebi ile birlikte bir çok başka çok başka önemli konu da masaya yatırıldı ve karara bağlandı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada Panathinaikos’un hisselerini satarak ligden çekilmesi hakkındaki isteğinin reddedildiği duyuruldu. Kararın sebebi olarak ise Panathinaikos’un EuroLeague ve hisse sahibi diğer 10 takıma karşı yerine getirmesi gereken tüm taahhütler için herhangi bir garanti vermemesi gösterildi.

Açıklamanın devamında ligde yer alan kulüplerin gelirlerinin %14 azaldığı ve oyuncuların maaşları hakkındaki görüşmelerin ise devam ettiği belirtildi.

EuroCup ile ilgili de bir karar verildi. Normalde 2020-21 sezonunda organizasyonda yer alması beklenen Fraport Skyliners’ın yerine İtalyan ekibi Dolomoti Trento’nun organizasyona dahil edileceği açıklandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …