Güncel Haberler

RESMİ: Venezia, Tecrübeli Uzunu ile Kontrat Yeniledi

7DAYS EuroCup ve İtalya Lega Basket Serie A‘nın son yıllardaki en başarılı, en istikrarlı takımlarından biri olan Venezia, yeni sezon öncesi iç transferde bir hamle daha yaptı.

Pandemi döneminde ligler askıya alındığında prensipte anlaştıkları takımın tecrübeli uzunu Mitchell Watt ile 2 yıllık anlaşma imzalandığını duyurdular.

Birleşik Amerikalı solak uzun, 2017 yazından bu yana İtalyan ekibinin formasını terletiyor.

2.08 metre boyunda olan 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı Watt, EuroCup sahnesinde 16 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 12.9 sayı, 5.1 ribaund, 1.7 asist, 1.1 blok ve Serie A’da ise 21 maçta ortalama 26 dakika süre alırken 14.5 sayı, 7.4 ribaund, 1.3 asist, 1.3 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Watt transferi sonrası şu açıklamalarda bulundu:

Kariyerime Venezia’da devam edeceğime dair heyecanımın temelinde 2 neden yatıyor. İlki burada kendimi aile ortamında hissetmem ve tüm Venedik halkının bize sağladığı ortam, bu şehir ben ve ailem için tam anlamıyla 2. evimiz. İkinci sebep ise bu organizasyonla gurur duymam çünkü biz kazanan bir takımız ve hedeflerimize ulaşmak için her geçen gün büyümeye, gelişmeye devam ediyoruz.

Venezia Resmi Web Sitesi

Watt, blok tehditi ve çabuk ayakları sayesinde savunmanın en önemli parçası olan Amerikalı uzun, hücumda da sınırlı yeteneklere sahip olmasına rağmen bunları haddini bilerek çok verimli kullanması ile birlikte çift hanelere rahat ulaşabiliyor. Son yıllarda hem ikili oyunlardaki yüksek yüzdeli bitirişleri ile hem de her geçen gün geliştirdiği alçak post silahları ile skor gücünü yukarı çekmeyi başardı. Ribaundlarda ise takımın en güvenilir ismi. EuroCup sahnesinde de kendisini kanıtlamış olan Watt, çalışkanlığı ve profesyonelliği ile de örnek oyunculardan biri.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …