Güncel Haberler

Unicaja, Mantzaris ve Motum ile İlgileniyor

Yeni sezonda 7DAYS EuroCup ve İspanya Liga Endesa‘da son 4 yarışının içinde olmak isteyen Unicaja Malaga, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.

İspanyol ekibinin guard rotasyonuna eklemek istediği isim Vangelis Mantzaris.1.95 boyunda olan 29 yaşındaki Yunan guardın adı geçtiğimiz haftalarda Panathinaikos ile de anılmıştı. Bu sezona Unics Kazan’da başlamış, ikinci dönemde ise sezon askıya alınana kadar Promitheas forması ile Yunanistan Ligi’nde yer aldığı 6 maçta 10.5 sayı, 2.2 ribaund, 5.3 asist, 1.8 top çalma istatistikleri ile adeta kendine gelmişti. Güçlü fiziği ve sert savunması ile rakip guardların korkulu rüyası olan Mantzaris, hücumda sınırlı bir katkı veriyor ama tecrübesi, servisleri ve etkili penetreleri ile halen üst düzey takımlarda alternatif guard rolünde iyi katkı verebilecek bir guard.

Malaga’nın listesinde yer alan bir diğer isim de son olarak Valencia forması ile izlediğimiz Brock Motum. Avustralyalı forvetin takımı ile yeni sezon için de kontratı devam ediyor ancak takımdan ayrılma durumu var, bu nedenle Malaga da takipte. 2.08 metre boyunda olan 29 yaşındaki forvet bu sezon Yarasalar ile Liga Endesa’da 15 maçta ortalama 13.7 dakika süre alırken 6.6 sayı, 2.0 ribaund ve Euroleague’de ise 20 maçta ortalama 12.5 dakikada 6.2 sayı, 1.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Euroleague sahnesinde savunmada yumuşak kalan ve ribaundlar konusunda koç Ponsarnau’nun istediği enerjiyi ortaya koyamayan solak forvetin kendini kanıtlaması için artık bir alt seviyede iyi süre alacağı bir alt seviye takıma gitmesi şart. Malaga’da dış şut tehditi, topsuz katları ve 4 numarada yüzü dönük skor üretebilmesi gibi artılarla EuroCup seviyesinde faydalı olabilecek bir isim.

https://www.youtube.com/watch?v=eFkziJD9LrE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …