Güncel Haberler

Sassari, Evans’ın Yerini Tillman ile Doldurmak İstiyor

Koç Pozzecco ile yola devam eden Sassari, yeni sezon kadrosunu da şekillendirmeye başladı.

İtalya LegaBasket Serie A‘nın FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerinden biri olan Sassari’nin, takımdan ayrılarak Japonya’ya transfer olması beklenen Evans’ın yerini Justin Tillman ile doldurması bekleniyor.

2.03 metre boyunda olan 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet bu sezon Galil Gilboa forması ile İsrail Winner Ligi’nde 14 maçta ortalama 31.6 dakika süre alırken 19.8 sayı, 10.3 ribaund istatistikleri ile etkili bir performans sergilemişti.

Profesyonel kariyerinde ABD ve Güney Kore’den sonra Avrupa’daki ilk sezonunu geçiren Tillman, atletizmi ve boyalı alandaki etkinliği ile öne çıkan bir isim. Evans kadar dış şut tehditi olmasa da pota altında çok daha faydalı bir oyuncu olduğu da gerçek. Gerek sırtı dönük pozisyonlarda bulduğu yarım çengel atışlar gerekse ikili oyunlarda hareketli pozisyonları atletizmini de kullanarak yüzdeli bitirmesiyle skor potansiyeli yüksek bir isim. Ribaundlarda tam bir canavar olan ve her iki pota altında da enerjik oyunuyla dikkat çeken Tillman, blokları ile savunmasına da yardımcı olan bir forvet. Açık alanda ve yüksek tempoda etkinliği daha fazla artan genç oyuncu için Sassari’de çok uygun bir seçim, takımın sistemine uygun bir isim. Potansiyeli yüksek olan Tillman ile mutlaka bizim EuroCup ve Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizin de ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum, aksi halde KAÇAN BALIK olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …