Güncel Haberler

Malaga, NBA Patentli Forvet Anderson ile İlgileniyor

7DAYS EuroCup ve İspanya Liga Endesa‘danın dişli ekiplerinden biri olan Unicaja Malaga, kadrosunu NBA patentli bir isimle güçlendirmek istiyor.

Brooklyn Nets ile kontratı bu yaz sona erecek olan Justin Anderson İspanyol ekibinin gündeminde olan isimlerden biri. Birleşik Amerikalı kısa forvet profesyonel olduğu 2015 yılından beri ABD dışına hiç çıkmadı ve bu sene FIBA AmeriCup turnuvasında ABD milli takımının formasını giymiş isimlerden biriydi.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki forvet, Nets ile sadece 3 NBA maçında ortalama 5.7 dakika görev alabilmiş, sezonun çoğunu G-League‘de Long Island ve Raptors 905 takımlarında geçirmişti. İki takımın formasıyla toplam toplam 31 maçta ortalama 33.6 dakika süre alırken 20.6 sayı, %35.3 3sayı, 6.7 ribaund, 2.6 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile dikkatleri üstüne çekmişti.

Solak oyuncu 3 numara için özellikle Avrupa seviyesinde oldukça güçlü bir fiziğe sahip. Sürati ve çabukluğu ile ön plana çıkan bir isim değil. Dribbling kalitesi iyi ama penetrelerini daha çok fiziği ile omzunu koyarak yapıyor. Hatta hantal ve ağır bir oyuncu görüntüsü verdiği de söylenebilir ama hem etkili dış şutları hem de penetreler sonrası bulduğu yüksek yüzdeli hareketli atışlar ile savunmaların çok canını yakan bir isim. Ayrıca şunu da belirtmemiz lazım ribaundlar konusunda pozisyon bilgisi ve zamanlaması sayesinde atletik bir oyuncu olmamasına rağmen takımına çok iyi katkı veriyor. Özetle Avrupa seviyesinde fark yaratabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, bizim EuroCup ve Şampiyonlar Ligi takımlarımızın da ilgilenmesi gereken bir isim, Malaga’ya kaptırırlarsa KAÇAN BALIK‘lardan biri olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …