Güncel Haberler

Obradovic, Fenerbahçe ile Görüşmek İçin İstanbul’a Geliyor

Turkish Airlines Euroleague‘de transfer döneminin en çok merak edilen sorusunun, koç Zeljko Obradovic ile Fenerbahçe Beko birlikteliğinin nasıl süreciğinin cevabı önümüzdeki hafta içinde netleşecek.

Pandemi nedeniyle liglerin askıya alınmasından sonra bu yaz kontratı sona erecek olan Obradovic’in Fenerbahçe Beko ile yola devam edip etmeyeceği halen belirsizliğini koruyor.

Zaten finansal anlamda zorluklar yaşayan ve oyuncuların maaşlarını Aralık ayından beri ödeyemeyen sarı lacivertlilerin pandemi nedeniyle yeni sezonda bütçesini ciddi şekilde düşüreceği ve bundan memnun olmayan koçun da takımdan ayrılabileceği Avrupa basınında sıkça gündeme geliyordu.

Liglerin askıya alınmasından sonra koç Obradovic, yazılı bir açıklama yaptı ve başka bir takımla görüşmediğini, Fenerbahçe ile öncelikli olarak görüşeceğüini belirtti. Ardından da başkan Ali Koç, Sırp hocanın yuvasının Fenerbahçe olduğunu ve istediği süre boyunca da takımın başında yer alabileceğini belirtmişti.

Tecrübeli koçun 15 Haziran Pazartesi günü Belgrad’dan İstanbul’a gelerek Fenerbahçe Beko yöneticileri ile önümüzdeki günlerde bir görüşme yapması bekleniyor. Ama tabi bu seyahetin tek nedeni görüşme değil, karantinanın ve yolculuk yasaklarının kalkmış olması asıl sebep. Daha öncesinde koç Obradovic ülkesinden ayrılamıyordu.

Diğer taraftan sarı lacivertlilerin hali hazırda koç Obradovic’e yaptığı net bir teklif yok ve basketbol şubesinin de başta finansal olmak üzere geleceği netleşmiş değil. Pandeminin etkisi ve futbolda yaşanan sorunlar nedeniyle basketbol şubesinde bütçenin düşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Gelen haberlere göre yönetimin 22 milyon euro olan oyuncu maaş bütçesinde yüzde 45 indirime gitmesi bekleniyor, toplantının en önemli konularından biri bu olacak.

Bu belirsizliğin de etkisiyle şimdiden Sloukas, Datome, Williams gibi yıldızlar başka takımlarla anılıyor. Hatta Williams’ın Khimki ve Sloukas’ın da Olympiakos ile prensipte anlaştığı gelen haberler arasında, sadece koç Obradovic’in durumunun netleşmesini bekliyorlar.

Fenerbahçe yönetiminin duayen koçla anlaşamaması durumunda B planını da hazırladığını sizlerle paylaşmıştım:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …