Güncel Haberler

Anadolu Efes, Buğrahan ile de Yola Devam Edecek

Geçtiğimiz sezon ve bu sezon ING Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines Euroleague‘de fırtına gibi esen Anadolu Efes‘de temel hedeflerden biri kadroyu korumak olacak yeni sezon öncesi.

Anadolu Efes bu yolda da hamlelerine devam ediyor. Sertaç, Anderson ve Pleiss ile prensipte anlaştıktan sonra Buğrahan Tuncer ile de 1+1 yıllık kontrat üstünde el sıkıştılar. Yakında resmi açıklama yapılır.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki Buğrahan, bu sezonki performansıyla milli takımda da kendisine iyi bir yer edindi. BSL’de 23 maçta ortalama 18.6 dakika süre alırken 8.9 sayı, 3.2 ribaund, 2.8 asist ve Euroleague sahnesinde ise 9 maçta ortalama 6.3 dakika süre alırken 2.9 sayı, 1.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Zekası, kaliteli saha görüşü ve soğukkanlılığı ile hem takımın organizasyonuna verdiği katkı hem de kritik yerlerde ürettiği sayılarla koç Ataman’ın özellikle BSL maçlarında kenardan getirerek oyununun gidişatını değiştirmekte kullandığı isimlerden biriydi. Artık tecrübeli bir oyuncu olarak kabul edilen Buğrahan, yerli rotasyonundaki değerli parçalardan biri ve son yıllarda savunmada da kendisini geliştirdiği için koç Ataman’dan aldığı süreler de arttı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …