Güncel Haberler

Anadolu Efes’de Kalanlar ve Gidenler Netleşmeye Başladı

Yeni sezon hamleleri konusunda henüz bir adım atmamış olan Anadolu Efes‘den haberler gelmeye başladı.

Turkish Airlines Euroleague‘de son 2 sezondur fırtına gibi esen Anadolu Efes‘de kalanlar ve gidenler hakkında haberler geliyor.

beIN Sports kaynaklı habere göre lacivert beyazlıların devam etmek istemeyeceği ilk isim beklendiği gibi Alec Peters olacak. Birleşik Amerikalı forvet ile Valencia ilgileniyor.

Aynı haberde Anadolu Efes’in yeni sezon için Sertaç Şanlı, Tibor Pleiss ve James Anderson ile prensipte anlaştığı belirtilirken tarafların resmi anlaşma için ELPA (Euroleague Oyuncular Birliği) ve Euroleague yönetiminin yeni sezon maaş indirimi konusunda mutabakata varmaları beklendiği notu da düşüldü.

Sertaç, bu sezon çıktığı 21 EuroLeague maçında 7 sayı 2.2 ribaunt ortalamaları yakaladı. 29 yaşındaki oyuncu ING Basketbol Süper Ligi’ndeki 21 maçta ise ortalama 7 sayı 4.6 ribaunt ile oynadı. Özellikle yerli oyuncusu için çok önemli bir parça olan Sertaç, kendisini geliştirmeye devam ediyor ve Euroleague sahnesinde alternatif uzun olarak çok faydalı, takımda tutulması doğru karar.

2.17 metre boyunda olan 30 yaşındaki Pleiss, bu sezon Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 18.3 dakika süre alırken 9.5 sayı, 4.3 ribaund ve BSL sahnesinde ise 15 maçta ortalama 21.7 dakika süre alırken 11.4 sayı, 6.6 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Dış şut tehditi ve standart üstü fiziği ile önemli bir uzun olsa da artık dizleri onu zorlamaya başladı. Larkin ve Micic ile tempoyu yükselten Anadolu Efes’e uygun bir uzun değil… Dunston’ı yedeklemek üzere atletik bir uzun daha kadroya katılması gerekirdi.

1.98 metre boyunda olan 31 yaşındaki Anderson, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 14 dakika süre alırken, 3.5 sayı, 3.2 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Her ne kadar kontratında indirime gittiği söylense de Anadolu Efes ondan çok daha iyi bir şutör bulabilirdi piyasada. Özellikle şartların zorlanıp onun yerine biraz daha bütçeyi arttırarak Broekhoff hamlesinde ısrarcı olunmasını beklerdim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …