Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş, İlk Yabancı Transferini Omot ile Yaptı

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Tofaş, ilk yabancı transferini yaptı.

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, bu sezon Hollanda’nın ZZ Leiden takımında izlediğimiz Kenya asıllı Birleşik Amerikalı kısa forvet Anunwa “Nuni” Omot ile yeni sezon için ankaşma sağladı.

Omot, kumaşı oldukça iyi olan, potansiyeli yüksek bir oyuncu. 2.06 olmasına rağmen 3 numarada hem dış şut tehditi var hem de yüzü dönük hücum edebiliyor. Hatta şut mekaniği fiziğine göre gayet çabuk ve düzgün. Bununla beraber atletik özellikleri sayesinde penetreler sonrası savunmacısının üstünden rahatlıkla potaya uzanabiliyor, pozisyonu için özel bir fiziksel avantaja sahip. Farklı rotasyonlarda 4 numarada da görev alabiliyor ki alçak postta sırtı dönük silahları da var. Dolayısıyla her iki forvet pozisyonu için de eşleşmesi zor bir oyuncu. Ama ribaundlar konusunda çok yol katetmesi lazım, fiziksel avantajlarını ve atletizmini bu alanda pek iyi kullanamıyor. Diğer taraftan henüz kariyerinde üst düzey bir ligde oynamadı ve savunma bilgisi, sertliği yeterli düzeyde değil. Koç Ene’nin ellerine kendisini bırakıp gelişime açık olursa, ribaundlar ve savunmayı da toparlaması halinde önümüzdeki yıllarda onu Euroleague’de bile görebiliriz.

Nuni Omot Kimdir?

3 Ekim 1994 doğumlu ve 2.06 cm boyundaki Anunwa “Nuni” Omot, small forward (3) pozisyonunda görev yapmaktadır.

Kenya’nın Nairobi kentindeki bir mülteci kampında doğan Nuni Omot, ebeveynlerinin ülkede devam eden iç savaştan kaçarak Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmesi sonrası basketbola Minnesota’da başladı.

Kolej kariyerine ise NCAA Division 2’de Concordia ile giriş yapan Omot, Indian Hills Community College’de sergilediği performans ile Baylor University’den burs aldı. 2016-2018 yılları arasında Amerikan Kolej Basketbol Ligi’nde (NCAA) Baylor adına mücadele veren Nuni Omot, 2018’de Las Vegas ve Sacramento’da düzenlenen NBA Yaz Ligi organizasyonlarında Golden State Warriors forması giydi.

2018-2019 Sezonu öncesi NBA’in Doğu Konferansı takımlarından Brooklyn Nets ile bir eğitim kampı anlaşması imzalayan Nuni Omot, sezonu NBA G-League ekiplerinden Long Island Nets’te geçirdi.

2019-2020 Sezonu öncesi Makedon kulübü KK MZT Skopje’ye transfer olan Kenya asıllı ABD’li forvet, Makedonya Ligi’nde süre aldığı 2 maçta 18.5 sayı-4.5 ribaund-1 asist; Adriyatik (ABA) Ligi’nde ise 5 maçta 14.2 sayı-3.8 ribaund ortalamalarıyla oynadıktan sonra Kasım 2019’da Hollanda ekiplerinden ZZ Leiden’ın kadrosuna dahil oldu.

COVID-19 pandemisi nedeniyle yarıda kalan sezonda Hollanda Ligi’nde görev yaptığı 9 maçta 11.8 sayı-2.7 ribaund-1.7 asist ortalamalarına imza atan Nuni Omot, takımıyla FIBA Europe Cup’ta da 5 maçta mücadele verdi ve 17.8 sayı-5 ribaund-2 asist ortalamalarını sergiledi.

Tofaş Kulübü Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …