Güncel Haberler

Panathinaikos’dan Euroleague’e Bir Mektup Daha

Euroleague yönetimine organizasyondan ayrılmak istediğini dile getiren bir mektup gönderen Panathinaikos, şimdi de yönetimin finansal anlamdaki plansızlığından duyduğu çekincelerini dile getiren bir mektup yolladı.

Yeşiller bu yeni mektupta yönetimden iki talepte bulundu. Öncelikle yönetimin geçtiğimiz yıla dair yapması gerektiği ödemeleri tamamamlamasını isterken, ayrıca pandemi sonrasında ligin finansal durumu ve anlaşmalarının güncelliği hakkında bilgi paylaşması gerektiğini belirtti.

Dimitris Giannakopulos 12 Haziran Cuma günü yaptığı açıklamayla sadece basketbolda değil diğer tüm branşlarda da Panathinaikos’un yönetiminden tamamen çekildiğini duyurmuş, daha doğrusu tekrarlamıştı.

Panathinaikos’un Euroleague yönetimine yeni yolladığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

Sizin de bildiğiniz gibi Panathinaikos’un EuroLeague gelirlerinden hak ettiği ve 15 Mayıs 2020 tarihinde yapılması gereken ödeme hala tarafımıza ulaşmamıştır. Bu kulübümüzün planlama sürecine telafi edilemez bir zarar vermektedir.

Bununla birlikte, 2019-20 EuroLeague sezonunun durdurulmasının üzerinden üç ay geçmesine rağmen kulüplere hala organizasyonunun şu anki ve gelecekteki finansal durumuyla alakalı bir bilgilendirme yapılmamıştır. Aynı zamanda EuroLeague’in televizyon ve sponsorluk anlaşmalarının durumu hakkında da bilgi verilmemiştir.

Yukarıda bahsettiğimiz konulardan dolayı kulüpler, EuroLeague yönetiminin profesyonellikten ve programlama becerisinden uzak tutumu nedeniyle önemli tehlikelerle karşı karşıya kalmış; bu zorlu dönemde daha kırılgan bir konuma sürüklenmiştir

Bir kez daha yukarıda bahsettiğimiz ödemelerin bir an önce gerçekleştirilmesini ve lig yönetiminin finansal konulardaki son gelişmeler ile güncellemeleri kulüplerle paylaşmasını talep ediyoruz.

Teşekkürler…

Panathinaikos BC

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …