Güncel Haberler

RESMİ: Zaragoza, Arjantinli Forvet ile Kontrat Uzattı

Yeni sezon öncesi kadro yapılanmasına başlayan FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin iddialı takımlarından Zaragoza, iç tranferde hamlelerine devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ennis ve Benzing ile kontrat yenilediğini duyuran İspanya Liga Endesa temsilcisi, Arjantinli forveti Nicolas Brussino ile de 2022 yazına kadar geçerli yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu.

2019 Dünya Kupası’nda Arjantin milli takımı ile beraber gümüş madalya kazanma başarısı gösteren 27 yaşında olan 2.02 metre boyundaki Brussino, bu sezon askıya alınana kadar Liga Endesa sahnesinde 23 maçta ortalama 21.6 dakika süre alırken 9.8 sayı, %40.5 3sayı, 4.0 ribaund, 1.7 asist ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 16 maçta ortalama 22.9 dakika sahada kalırken 11.2 sayı, %40.0 3sayı, 4.0 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Atletik özellikleri ve çabukluğu sayesinde 1, 2, 3 pozisyonlarının tamamını savunabilen ve enerjisi ile açık alanda da iyi bir hücum silahı olan Brussino, yarı sahada da koç Fisac’ın saha yerleşiminde önemli parçalardan biriydi. Tüm bunların dışında her iki pota altında da ribaundlarda takımına katkı veren bir forvet. Özetle değerli ve faydalı bir görev adamı, Zaragoza onu takımda tutmakla doğru bir hamleye imza attı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …