Güncel Haberler

RESMİ: Panathinaikos, Euroleague’den Çekilme Niyetini Lig Yönetimine Bildirdi!

Son günlerde Dimitris Giannakopoulos’un açıklamaları ile gündeme oturan Panathinaikos‘da sular durulmuyor.

Yunan kulübü kurucuları arasında yer olduğu Turkish Airlines Euroleague yönetimine bir mektup göndererek organizasyondan ayrılma niyetini resmi olarak bildirdi.

Hatırlayacağınız üzere bu sezon başından beri sürekli devam eden kulübün sahibi Giannakopoulos ile Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu arasındaki çekişme son günlerde ciddi derecede artmış ve kulübü satmak istediğini söyleyen Giannakopoulos, bir kez daha Euroleague’den çekilebileceklerini gündeme getirmişti. Ama bu kez sözde kalmadı ve bunu eyleme çevirdi.

Hali hazırda kulübün başkanı olan Manos Papadopoulos, Euroleague yönetimine yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Mr. Bertomeu,

Bildiğiniz gibi, Panathinaikos son iki aydır sizinle hem üstü kapalı hem de açık bir şekilde iletişim kuruyor. EuroLeague ile olan sözleşmenin feshini istediğimizi ve bu önemli konunun en kısa sürede yetkili organlara havale edilmesini istediğimizi ısrarla belirttik.

Bununla birlikte, pandemi krizinin yaşadığı bu dönemde EuroLeague’in sponsorlarla yapacağı görüşmelerde ciddi zarar verecek olan cevabınız, kulübümüzün endişesini daha da artırdı. Yine de resmi bir bildirimde bulunmadık ya da baskı yapmaya çalışmadık.

Fakat zaman geçti ve makul ile meşru olan talebimiz hakkında hala bir yanıtınız yok.

Sonuç olarak, kulübümüzün ligdeki varlığının bizim için hiçbir şekilde yararı yok. Ne yararlı bir gelirimiz var ne de gelirlerde bir artış var. Panathinaikos, EuroLeague’deki hakkını ve hisselerini devretme niyetini resmen ifade eder. Yetkili EuroLeague organlarının bu konuyla ilgili gerekli tüm önlemleri alması için derhal ve usulüne uygun olarak toplanmasını talep ediyoruz.

Panathinaikos BC

Son günlerde EuroCup takımlarının ardarda Şampiyonlar Ligi’ni tercih etmeleri ve FIBA’nın yeni bulduğu sponsorlarla finansal olarak organizasyonu daha cazip hale getirmiş olması Euroleague’de derin çatlaklar açmak üzere. Organizasyonun kurucularından biri olan ve A lisansı ile mücadele eden Panathinaikos’un resmi olarak ayrılmak istemesi işin rengini iyice değiştirmiş oldu. Ancak unutmamak lazım ki Yeşiller’in organizasyondan ayrılabilmesi için halihazırda geçerli olan 10 yıllık sözleşmelerindeki tazminat tutarını, yani 10 milyon Euro’yu da ödemesi gerekiyor.

Resim
Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …