Güncel Haberler

Dijon, Tecrübeli Forvet ile Anlaşmak Üzere

Bu sezon FIBA Şampiyonlar Ligi ve Fransa JeepElite Pro A‘da sergilediği başarılı performans ile dikkatleri üstüne çeken Dijon, yeni sezon için de iddialı bir kadro ile yola devam etmek istiyor.

Polonya ekibi Anwil forması ile izlediğimiz tecrübeli kısa forvet Chase Simon ile büyük ölçüde anlaştılar. Yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.01 metre boyunda olan 31 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet sezon iptal olana kadar Polonya Ligi’nde 16 maçta ortalama 23.6 dakika süre alırken 14.1 sayı, %42.6 3sayı, 2.4 ribaund, 1.9 asist ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 9 maçta ortalama 27.2 dakika sahada kalırken 12.1 sayı, %36.7 3sayı, 2.7 ribaund, 2.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Kariyerinde daha önce Aris, Manresa, Bourg gibi takımlarda da forma giyen Simon, etkili dış şutları ile ön plana çıkan bir kanat oyuncusu. Hem dribbling üstü hem de ceza atışlarında yüksek yüzdeye sahip. Diğer taraftan bir kısa forvet için dribbling kalitesi de iyi seviyede ve penetreleri ile de skor katkısı veriyor. İşin savunma tarafında hiç fena iş çıkarmadı bu sezon. Dijon’un yüksek tempo basketbolunda Holston’ın organizasyonlarında temel bitiricilerden biri olarak kendisine rol bulacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …