Güncel Haberler

RESMİ: Zaragoza, Benzing ile Yola Devam Ediyor

Bu sezon hem FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin hem de İspanya Liga Endesa’nın flaş takımlarından biri olan Zaragoza, kadrosunu korumaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ennis ile kontrat yenileyen Zaragoza, Alman milli takımının da formasını giyen tecrübeli forveti Robin Benzing ile de yeni sezon için anlaştığını duyurdu.

31 yaşında olan 2.08 metre boyundaki tecrübeli forvet bu sezon askıya alınana kadar Liga Endesa’da 23 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken 10.4 sayı, %36.4 3sayı, 2.0 ribaund ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta ortalama 21.4 dakika süre alırken 10.6 sayı, %31.8 3sayı, 2.9 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

İspanyol ekibinde 4. sezonuna girecek olan Alman forvet, dış şut tehditi ve 4 numaradan yarattığı ters eşleşmelerle bu sezon koç Fisac’ın en önemli silahlarından biriydi. Ayrıca açık alanda da mobil bir uzun olarak çok faydalıydı. Yeni sezonda da tempolu oynayacak Zaragoza’da takımın iskeletini oluşturan isimlerden biri olacak. Kariyeri boyunca ciddi sakatlıklar yaşayan Benzing, yeni sezonda da sağlıklı kalabileceği sürece çok yönlü oyunu ve tecrübesi ile takıma değer katacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …