Güncel Haberler

Gasol, Önümüzdeki Sezon Lakers ya da Barcelona Forması Giymek İstiyor

2021 Tokyo Olimpiyatları‘nda son kez İspanya forması giymek isteyen Pau Gasol, 2020-21 sezonu ile beraber aktif basketbol kariyerine de veda etmeye hazırlanıyor.

Associated Press’in haberine göre 39 yaşındaki Gasol, Coronavirüs salgını sebebiyle 2021 yazına ertelenen Olimpiyatlarda oynamak istiyor ve bunun için de 2020-21 sezonunda aktif olarak NBA ya da Avrupa’da forma giymek hedefinde:

Ayağım sağlıklı olduğu sürece NBA veya Avrupa’da bir sezon daha oynamak istiyorum. Lakers ile son bir sezon daha oynama fikri çekici geliyor, ayrıca kariyerimi Barcelona formasıyla tamamlama fikri de bir o kadar çekici. Ancak önümdeki seçenekleri ve şartları da iyice değerlendirmem gerekiyor. Benim için en iyi seçenek neyse onu yapmak istiyorum.

Associated Press

Barcelona alt yapısından yetişen ve ilk profesyonel maçına da Katalan ekibi ile çıkan Gasol, 1998-2001 yılları arasında kulübün formasını terletti. 2001 yazında NBA kariyerine başlayan İspanyol yıldız, bugüne kadar toplamda 1362 NBA maçında boy gösterdi ve Los Angeles Lakers forması ile üst üste 2009 ve 2010 yıllarında şampiyonluk yaşadı.

Bu sezona Portland Trail Blazers’da başladı ancak sağ ayağından yaşadığı sakatlık nedeniyle hiç forma giyemedi ve takımı da onu serbest bıraktı.

Gasol sakatlığı hakkında da şu ifadeleri kullandı:

Kendimi iyi hissediyorum. İyileşecek zamanım oldu. Tekrar koşmaya ve zıplamaya başladığım zaman durumum hakkında daha çok bilgi sahibi olacağım.

Associated Press

Tecrübeli uzun hem NBA hem de Avrupa kapılarını açık tutarak, kariyeri hakkındaki kararı Eylül- Ekim döneminde vermeyi planladığını da dile getirdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …