Güncel Haberler

Tofaş, Mejia’nın Kararını Bekliyor

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ve koç Ene ile yeniden anlaşarak kadro yapılanması için çalışmalara başlayan Tofaş, kaptan Sammy Mejia‘dan gelecek haberi bekliyor.

Kariyerinin son 8 sezonunu ülkemizde Banvit ve Tofaş formaları ile geçiren 37 yaşındaki tecrübeli skorer, emekliye ayrılıp ayrılmama konusunda henüz kararını vermiş değil.

Ülkemizdeki kariyerine 2012’de Banvit’e transfer olarak başlayan ve 2015 yılından bu yana da Bursa temsilcisinin formasını terleten Mejia, önümüzdeki sezon için de takımından yeni bir kontrat teklifi aldı. Kulübe henüz cevabını iletmeyen tecrübeli yıldız, basketbolu bırakma ihtimali olduğunu da hatırlattı yönetime.

Bu dönemde evini Orlando’dan California’ya taşımakla meşgul olan Mejia’nın kararını 15 Haziran’a kadar Tofaş yönetimine iletmesi bekleniyor.

Mejia, bu sezon BSL sahnesinde 17 maçta ortalama 27.8 dakika süre alırken 13.6 sayı, %43.9 3sayı, 2.9 ribaund, 3.3 asist ve EuroCup’da ise 12 maçta ortalama 27.3 dakika sahada kalırken 13.4 sayı, %51.0 3sayı, 2.5 ribaund, 2.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Harika bir skorer ve müthiş bir profesyonel olan Mejia’nın artık bizden biri oduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İlerleyen yaşının da etkisiyle bu sezon biraz yıprandı ve sakatlıklarla beraber bazı maçlarda onu izleyemedik. Ama basketbola devam kararı vermesini ve bu sezon da Tofaş forması ile devam ederek koç Ene’nin sahadaki en büyük yardımcısı olmasını ve genç yeteneklere ağabeylik etmesini çok isterim bir basketbol sever olarak. Ayrıca güzel bir jübileyle de uğurlanmayı fazlasıyla hakediyor Mejia.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …