Güncel Haberler

Milano, Roll ile Devam Edecek

Yeni sezon için iddialı bir kadro kurarak Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four yarışına dahil olmak isteyen Olimpia Milano, iç transferde de hareketli günler yaşıyor.

Geçen yaz 1+1 yıllık kontrat imzalanan ve koç Messina’nın takımda görmek istediği Michael Roll‘un opsiyonunu kullanarak takımda tutmaları bekleniyor.

33 yaşında olan 1.98 metre boyundaki kanat oyuncusu, sezon askıya alınana kadar Serie A’da 16 maçta ortalama 21.6 dakika süre alırken 8.9 sayı, 2.6 ribaund, 1.6 asist ve Euroleague sahnesinde ise 28 maçta ortalama 21.4 dakika sahada kalırken, 7.5 sayı, 2.5 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Tunus milli takımının da devşirme olarak formasını giyen Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu, tecrübesi ve gerektiğinde 3 numaradan bile oyun kurabilmesiyle koç Messina’nın sisteminde günvediği isimlerden biriydi bu sezon. Elbette ilerleyen yaşıyla eskisi kadar delici değil ama halen dribbling üstü orta mesafeleri ve ceza üçlükleri ile takımına skor katkısı da sağlıyor ve savunmada hem 2 hem de 3 numaraların karşısında basketbol zekası ve pozisyon bilgisi sayesinde sorun yaşamıyoru. Yeni sezonda da Euroleague sahnesinde iyi görev adamlarından biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …