Güncel Haberler

FLAŞ: Giannakopoulos, Panathinaikos’u Satacağını Açıkladı!

Panathinaikos‘un sahibi ve başkanı olan Dimitris Giannakopoulos, düzenlediği basın toplantısında tüm basketbol dünyasını şok eden kararlar açıkladı.

46 yaşındaki Giannakopoulos, kulubün basketbol şubesini 25 milyon euro gibi bir fiyat karşılığında satacağını belirtti. Kulübün 100 milyon euro değerindeki hissesine sahip olduğu kısmını Manos Papadopoulos ile Takis Triantopoulos’a devrettiğini de duyurdu.

Ailesinin 1987 yılından 2012’ye kadar kulübe toplam 372.8 milyon euro gibi astronomik bir yatırım yaptığını belirtirken Yunan ligi ve Olympiakos hakkında şu ifadeleri kullandı:

Olympiacos‘un yokluğunda Yunan Ligi’nde sakin bir sezon geçirdik. Olympiacos‘un 2. bir sezon daha 2. Lig’de oynayacak olması onların yanlış kişiyle yönetidiklerini gösteriyor.

Eurohoops

Ardından da Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu hakkında şu açıklamaları yaptı:

EuroLeague’in Jordi Bertomeu görevdeyken geldiği nokta ortada. Bize her alanda en kötü şekilde davranılıyor ve kapsamlı cezalar uygulanıyor. Başka hiçbir takım bizim gibi adaletsizliğe maruz kalmadı. Maccabi, Olympiacos ve Panathinaikos olarak ligin gelirini yükselten ve onun faaliyetlerine devam etmesini sağlayan ekipleriz.

Eurohoops

Giannakopoulos konuşmalarını sonlandırırken haklarını devrettiği yeni yönetimin “nefretlik” olarak belirttiği Euroleague’den takımı çekeceğini düşündüğünü ve organizasyonun da en kısa sürede “dağılmasını” umduğunu belirtti:

EuroLeague’den ayrılacağız demedim ama süreç değerlendirilecektir. Umuyorum ki FIBA’ya gitme yönünde karar vereceğiz. Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki kulüplere ve yatırımlara bakınca Avrupa’daki güçlü organizasyonun onlar olacağını düşünüyorum. Eminim ki gelecek yıllarda daha fazla takım bu EuroLeague denilen nefretlik şeyi bırakarak gerçek basketbolun olduğu yere gidecek.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …