Güncel Haberler

RESMİ: Ormanspor, Tanıdık Bir Oyun Kurucu ile Anlaştı

Yeni sezon için transfere hızlı başlayan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden biri olan OGM Ormanspor, guard rotasyonunu da tanıdık bir isimle güçlendirdi.

Daha önce Kikanovic’i takıma yeniden katan ve Cevher artı Hagins ile yola devam edeceğini açıklayan Ankara ekibi, Hardy ile de prensipte anlaşmıştı.

Ormanspor, Warren’ın Nanterre’e gitmesi ile boşalan oyun kurucu pozisyonu için ise daha önce ülkemizde İstanbul BBSK forması da giymiş olan ve son olarak Lietuvos Rytas‘da izlediğimiz Tu Holloway ile anlaştı.

1.83 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon askıya alınana kadar Litvanya Ligi’nde 22 maçta 7.6 sayı, 1.8 ribaund, 4.3 asist ve EuroCup sahnesinde ise 8.4 sayı, 1.6 ribaund, 4.2 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Litvanya kariyerinin pek iyi geçtiğini söyleyemeyiz ama İBB’deki performansı ile play-off altı takımlarda ne kadar başarılı bir lider olacağını göstermişti. Holloway o dönem BSL’nin en skorer isimlerinden biriydi ve neredeyse tek başına İBB’yi düşme potasından kurtardığını da söyleyebiliriz. Lider özellikleri ve oyunun her anında her noktada skor bulabilmesi ile değerli bir hücum silahı. Savunmada fazla vakit geçirmeyi sevmese de takımını 4 kişi bırakan bir guard da değil. Diğer taraftan açık alanda olduğu kadar yarı saha basketbolunda ikili oyunları da iyi organize edebilen bir guard. Warren’a nazaran çabukluk ve delicilik konusunda daha geride olduğunu söylemek yanlış olmaz ama işin organizasyon kısmında da daha faydalı olacağı bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …