Güncel Haberler

RESMİ: Strasbourg Guard Rotasyonuna Önemli Bir Takviye Yaptı

Fransa JeepElite Pro A‘nın köklü takımlarından ve FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerinden Strasbourg, guard rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Geçtiğimiz sezon Brescia forması ile izlediğimiz tecrübeli oyun kurucu DeAndre Lansdowne ile 1 sezon için anlaşmaya vardılar.

1.88 metre boyunda olan 31 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard sezon askıya alınana kadar, Serie A’da 21 maçta ortalama 27.0 dakika süre alırken 13.3 sayı, %36.4 3sayı, 3.0 ribaund, 1.6 asist ve EuroCup sahnesinde ise 16 maçta ortalama 26.6 dakika sahada kalırken 10.2 sayı, %32.2 3sayı, 2.5 ribaund, 2.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Takımın Fin koçu Tuovi, transferi şu ifadelerle yorumladı:

DeAndre hem takım oyununa mükemmel şekilde uyum sağlayabilecek hem de gerektiğinde bireysel anlamda sorumluluk alarak sahneye çıkabilecek bir oyuncu. Topa çok iyi baskı yapan, savunmada motive bir guard ve bu özellikleri ile bize savunma odaklı sayılar vaadediyor. Almanya ve İtalya kariyerinde bizlere ne kadar skorer bir oyuncu olduğunu gösterdi. Diğer taraftan bizim için en önemli konulardan biri karakteri hakkında eski takımlarından aldığımız olumlu geri bildirimlerdi. Takımımıza mükemmel çalışma etiği ile liderlik edeceğini, tecrübesi ile değer katacağını düşünüyorum. Her geçen sezon boyunca kendisini geliştirmeye devam etti ve her zaman daha iyisi olmak için çalıştı. Kariyeri ve karakteri özellikle genç oyuncular için örnek teşkil edecek nitelikte.

Strasbourg Resmi Web Sitesi

Lansdowne, güçlü fiziği, kaliteli dribbling becerisi ve çabuk ilk adımı ile boyuna rağmen bir oyun kurucudan çok bir bitirici. Gerek penetre sonrası bulduğu üçlükler ya da orta mesafe şutlarla gerekse potaya gidişlerle savunmaları sürekli tehdit eden enerjik bir guard. Aynı şekilde bu enerjisini savunmadaki motivasyonuna da yansıtan Lansdowne, topa baskı ve çaldığı toplarla takımına oyunun bu alanında da liderlik eden bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …