Güncel Haberler

Virtus Bologna da Brooks ile İlgileniyor

Bu sezonun askıya alınmasıyla beraber 7DAYS EuroCup şampiyonluğu ve Euroleague bileti kapma şansını kaybeden Virtus Bologna, yeni sezon için de iddialı bir kadro kurarak bu hedefine devam etmek istiyor.

Özellikle yerli rotasyonunu güçlü tutmak isteyen koç Djordjevic ve ekibinin hedefindeki isimlerden biri de Olimpia Milano‘dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan, İtalyan pasaportu da bulunan İtalyan forvet Jeff Brooks.

Tecrübeli oyuncu ile Olympiakos ile Baskonia yakından ilgileniyorlar ve Panathinaikos da anlaşma konusunda epey yol katetmiş durumda. Bakalım Bologna onu Euroleague yerine EuroCup’da oynatma konusunda ikna edebilecek mi.

31 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Brooks, sezon askıya alınana kadar Serie A’da 16 maçta ortalama 22.3 dakika süre alırken 6.5 sayı, 5.6 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 19 maçta ortalama 20.0 dakika saha kalırken 4.3 sayı, 4.6 ribaund istatistikleri ile beklentilerin altında kalmıştı.

Brooks aslında topu yere vurabilen, dış şut tehditi olan ve ribaundlara da ciddi katkı veren bir uzun forvet. Atletik özellikleri ve enerjisi sayesinde savunmada da iyi işler çıkarıyor. Ancak koç Messina’nın sisteminde özellikle hücumda beklentilerin altında kaldı, pas trafiği ve sistem ona uygun değildi. Elbette öncelikle Euroleague sahnesinde kalmak isteyecektir ki Panathinaikos ona ilk 5 şansı da tanıyabilecek bir rotasyona da sahip. Ama İtalya’dan ayrılmak istemezse de Bologna onun için iyi bir seçenek olacaktır. Sahadaki performansı açısından ise artık Euroleague sahnesinde ana rotasyon oyuncusu olması bence zor. Bologna onun için daha doğru adres olabilir bu nedenle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Valencia, İkinci Yarıda Vites Arttırıp Milano Engelini Geçti

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Valencia konuk ettiği Olimpia Milano karşısında soyunma odasına 32-41 …