Güncel Haberler

Ulanovas’ın Talipleri Belli Olmaya Başladı

Yeni sezon öncesi radikal bir bütçe küçülmesine gitmesi beklenen ekiplerden Zalgiris Kaunas‘da bu sezon en çok kazanan oyunculardan biri olan ve serbest kalacak Edgaras Ulanovas‘ın talipleri belli olmaya başladı.

Bu sezon 550.000 Euro kazanan Litvanyalı forvetin kontratı Haziran sonunda bitiyor ve kulübün onu tutma ihtimali hayli düşük. Hatırlayacağınız üzere Mart ayı itibariyle Milano onunla ciddi şekilde ilgileniyordu ama sonrasında ibreyi Datome’ye çevirmişlerdi.

Litvanyalı forveti gündemine alan ekipler ise Real Madrid, Zenit ve Panathinaikos.

Real’in 3 numara rotasyonunda kullandığı isimler daha çok Rudy ve Taylor, dolayısıyla Ulanovas sırtı dönük hücum tehditi ile farklı bir opsiyon getirebilir koç Laso’ya. Ayrıca Deck’in NBA’e gitmesi durumunda kısa beşlerde 4 numarada bile kullanılabilir.

Panathinaikos’da Wesley Johnson ile yolların ayrılması ile beraber Papapetrou ile beraber 3 numarayı paylaşacak bir isim gerekiyor. Ulanovas da her eve lazım bir forvet, koç Vovoras’ın yeni sisteminde çok faydalı olacağı kesin.

Zenit ise koç Pascual liderliğinde yeniden yapılanmaya gidiyor. 3 numarayı Ponitka gibi kendisine yakın kalitede bir isimle paylaşacaklar. İki görev adamının 3 numarada gayet bir ikili olacağını düşünüyorum Euroleague seviyesinde.

1.99 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli 3 numara, sezon askıya alınana kadar Zalgiris forması ile 28 Euorleague maçında ortalama 26 dakika süre almış ve 8.3 sayı, %36.8 3sayı, 3.3 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …